Nathalie De Feyter
0498 18 77 07
Pastorijlaan 14
2110 Wijnegem
info@instituutcascade.be


ANTWERPEN

Instituut cascade te wijnegem voor huidverbetering, mesolift, mesobehandeling en microneedling


VEELGESTELDE VRAGEN


Met welke producten werkt Cascade Antwerpen Wijnegem?
Gelaat: ENVIRON®
Lichaam : Sothys
Epilaties : Better waxing


Hoe werkt een microdermabrasiebehandeling ?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : er worden microkristalletjes op de huid gespoten en direct weer weggezogen, dit zorgt voor het peelende werking. Onmiddellijk erna is er een mooiere huidlaag zichtbaar. Zowel de peeling als het wegzuigen stimuleren de microcirculatie. De verbeterde doorbloeding levert de nodige voedingsstoffen voor de collageenvernieuwing en verbetering van de huidelasticiteit. De aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd.
De dieptewerking is afhankelijk van de ingestelde zuigkracht van de vacuümpomp, van de snelheid waarmee microkristallen langs de huid worden gezogen, en het aantal streken over hetzelfde gebied. Op deze manier is microdermabrasie een doseerbare en controleerbare behandeling.

Is microdermabrasie geschikt voor elk huidtype?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : microdermabrasie kan veilig gebruikt worden op elk huidtype en huidskleur. De methode is volledig veilig en vrij van chemicaliën. De gecontroleerde stroom van kristallen pakt de oneffenheden in de oppervlakte van de huid effectief, maar op milde wijze aan. Er kan na de behandeling lichte roodheid optreden, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren. Microdermabrasie is geschikt voor verjonging van de oudere huid, maar ook voor (behoud van) de jonge huid.

Wat is het verschil met traditionele (chemische) peelings?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : chemische peelings geven hebben een keratolytische werking, de microdermabrasie werkt op een mechanische manier. Een combinatie van beide werkingen is ideaal, dit is de Micro AST methode.

Maakt microdermabrasie de huid gevoeliger?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : microdermabrasie maakt de huid niet gevoeliger. We raden wel aan om tijdens een reeks behandelingen een hoge zonnefactor te gebruiken omdat de huid gevoeliger is voor de zon.

Wat is het verschil met andere peelings of scrubs die ik thuis gebruik?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : scrubs voor thuis maken slechts stukjes van de bovenste huidlaag los, maar er worden geen dode huidcellen verwijderd op de gecontroleerde en intensieve manier zoals microdermabrasie dat doet. Zij hebben ook geen stimulerend effect op de microcirculatie, kunnen geen littekenweefsel wegnemen en zullen fijne lijntjes en rimpels niet verminderen.

Uit hoeveel sessies bestaat een behandeling?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : na de eerste microdermabrasie ervaart u meteen een frissere, stralendere en gezondere teint en de huidtextuur zal gladder zijn. Voor het beste resultaat raden wij u aan een kuur te doen van ongeveer 3 wekelijkse behandelingen. Afhankelijk van de huid, de levensstijl en de leeftijd zullen meer of minder behandelingen nodig zijn. Ook is het mogelijk een aantal behandelingen te doen als ‘opfrisser’ voor de huid.

Is het pijnloos?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : jazeker, deze gecontroleerde behandeling garandeert dat u vrij van pijn en andere ongemakken blijft bij microdermabrasie.

Bestaat er een risico op allergieën?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : de Corindon Kristallen zijn geheel inert. Hierdoor bestaat er geen risico op allergische reacties.

Bestaat er een risico op littekens?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : de microdermabrasie veroorzaakt geen littekens, integendeel, deze behandeling wordt aanbevolen bij de behandeling ervan.

Bestaat er een risico op verkleuringen van de huid?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : gedurende een reguliere microdermabrasie behandeling bestaat er geen risico op verandering in pigmentvlekken.

Op welke leeftijd kun je met anti-aging producten beginnen?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : anti-verouderingsproducten bevatten ingrediënten die de zichtbare gevolgen van huidveroudering verminderen en het ontstaan van nieuwe rimpels vertragen. Wanneer deze tekenen van huidveroudering zichtbaar worden is afhankelijk van de persoon, erfelijkheid en levensstijl. Over het algemeen begint de huid veroudering te vertonen vanaf 25 jaar.


Waarom zou ik een specifiek verzorgingsproduct gebruiken voor de zone rond de ogen?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : de huid rond de ogen is verschillend van de huid van de rest van het gelaat, ze is dun en kwetsbaar en daardoor ook gevoeliger. Op deze plaats vormen zich dan ook de eerste rimpeltjes. Gebruik een verzachtende en voedende oogcreme voor je 25ste levensjaar, gebruik daarna een oogcreme die ook huidveroudering tegengaat.


Wat is het verschil tussen een creme en een serum?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : een serum is lichter dan een creme en bevat meer actieve werkstoffen.
Een creme is gericht op bescherming, geeft de huid comfort en bevat een UV filter.


Wat zijn de kleine, witte plekjes rond mijn ogen en op mijn wangen?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : dit zijn milia of gerstekorrels die door een opeenhoping van talg onder de huid gevormd worden. De schoonheidsspecialiste kan ze probleemloos verwijderen.


Ik heb een gevoelige huid of ben allergisch voor sommige stoffen. Kan ik dan toch op behandeling komen?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : jazeker, het instituut stemt de behandeling af op de huidtype. De cosmeceuticals die de praktijk gebruikt behandelen ook de gevoelige huid. Verschillende verzorgingsproducten die elkaar perfect aanvullen en versterken om voortdurend het evenwicht van de huid te herstellen. Ze kalmeren, ontspannen en versterken de huid en laten de voor de gevoelige huid zo specifieke helderheid en glans mooi uitkomen.


Hoe behandel ik acne en zwarte puntjes op mijn huid?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : door hormoonveranderingen in je pubertijd, erfelijkheidsfactoren of stress kan de talgproductie toenemen waardoor poriën kunnen ontsteken en je huid er onregelmatig en roodachtig uit gaat zien. Er zijn hier heel wat middelen tegen te krijgen, maar het beste is om eerst een behandeladvies bij de schoonheidsspecialist te vragen. Heel belangrijk is de hygiëne en de manier waarop je huid wordt gereinigd. Een behandeling is er op gericht om de talgproductie te reguleren. Druk nooit een puistje uit met je vingers. De talgklieren zijn al geïnfecteerd, en juist daarom is hygiënische reiniging en behandeling belangrijk. Vraag advies, ook voor je thuisverzorging. Dit geldt ook voor comedonen, die de poriën verstoppen en ontsteken.


Hoe wordt een huid dof?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : een jonge huid is te vergelijken met een spiegel. Het oppervlak is glad waardoor het licht optimaal wordt weerkaatst. Met het ouder worden gaat dit effect verloren. Mede te danken aan zonbeschadiging, in de vorm van pigmentvlekken, en schaduwen die worden gevormd door lijntjes en groeven in de huid. Daarnaast verliezen we met onze jeugd ook het vermogen om dode huidcellen af te scheiden.
Deze vormen een grauwe laag op de huid, die ervoor zorgt dat licht niet meer goed wordt weerkaatst en dus lijkt de huid ouder. Ook slechte gewoonten als roken en overmatig alcoholgebruik zorgen voor een doffe huid. Bloedvaten vernauwen waardoor zuurstofrijk bloed de huid minder makkelijk bereikt. En die verminderde bloedtoevoer zorgt dus voor de welbekende grauwe rokershuid.


Moet ik me ontschminken voor een gelaatsverzorging?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : dat mag, maar moet niet. Instituut Cascade zorgt sowieso voor een dubbele reiniging van het gelaat.


Is epilatie een vast onderdeel van een gelaatsverzorging?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : als je een epilatie van de wenkbrauwen (bijwerken) en/of de bovenlip wenst is deze inbegrepen in de prijs. Instituut Cascade werkt zowel met strip-als filmhars.


Moet ik zelf iets meebrengen voor een lichaamsbehandeling?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : nee, het instituut zorgt voor alles. Bij elke lichaamsbehandeling is het gebruik van badlinnen inbegrepen.


Instituut Cascade werkt met gesloten deuren. Hoe kan ik een afspraak maken of producten aankopen?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : om elke klant de nodige rust en tijd te gunnen werken we enkel op afspraak en met gesloten deuren. Voor een afspraak of aanschaf van producten volstaat een eenvoudig telefoontje (0498.18.77.07) of een mailtje naar info@instituutcascade.be


Wat gebeurt er als ik mijn afspraak niet kan nakomen?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : we vragen je vriendelijk om minstens 24 uur op voorhand te annuleren. Zoniet zijn we genoodzaakt om 50% van de behandelingskost in rekening te brengen.
Mogen wij ook vragen om tijdig op de afspraak te zijn? Op die manier kan je ten volle genieten van je behandeling en worden klanten na jou niet gehinderd.


Kan ik met bancontact of credit card betalen bij Instituut Cascade?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : nee, Instituut Cascade aanvaardt enkel cash.


Verkoopt Instituut Cascade ook geschenkbons?
CASCADE ANTWERPEN Wijnegem : jazeker, de geschenkbon kan ingeruild worden tegen behandelingen en producten.
Desgewenst sturen we de geschenkbon op naar jou (of de gelukkige). Je betaalt in dat geval eerst via overschrijving op Fortis 001-6249314-68 / IBAN BE82 0016 2493 1468 / BIC GEBABEBB


Top


Cascade in Antwerpen-Wijnegem - gelaatsverzorging, mesotherapie, microneedling, microdermabrasie, AHA peeling, TCA peeling, Carboxytherapie, TC 3000, rimpels, huidverslapping lichaam, pigmentvlekken, steelwratjes,couperose, huidveroudering, wallen, donkere kringen, vit A, striemen, rokershuid